فهرست مطالب

خون - سال نهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1391)

فصلنامه خون
سال نهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شیرین شهبازی، سارا علوی، رضا مهدیان صفحه 1
    سابقه و هدف بیماری فون ویلبراند، شایع ترین اختلال ارثی انعقادی در انسان می باشد که از نقایص کمی یا کیفی فاکتور فون ویلبراند ناشی می شود. عوامل مختلف ژنتیکی می توانند در سطح پلاسمایی این پروتئین در بیماران یا افراد سالم، تغییراتی ایجاد کنند. در مطالعه حاضر پلی مورفیسم RsaI ژن کد کننده فاکتور فون ویلبراند(vWF)، که یکی از عوامل احتمالی ایجاد تغییر در سطح پلاسمایی این فاکتور می باشد، مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها در یک مطالعه توصیفی در سال 1389، شیوع پلی مورفیسم RsaI ژن vWF در 19 بیمار فون ویلبراند و 50 فرد سالم ایرانی مورد بررسی قرار گرفت. قطعه حاوی این پلی مورفیسم به کمک آغازگرهای اختصاصی تکثیر شد. ارزیابی RFLP انجام شده بر روی ژل آگارز، فنوتیپ های هموزیگوت AA، GG و فنوتیپ هتروزیگوت AG را در بیماران و گروه کنترل آشکار نمود.
    یافته ها پلی مورفیسم RsaI که عامل بروز آلل G در جمعیت می باشد، با توزیع 29% در مقابل 71% آلل A در مجموع 100 آلل جمعیت ایرانی مشاهده شد. این نسبت در میان بیماران فون ویلبراند به ترتیب 6/23% به 3/76% برای آلل های G و A بود. میزان شیوع هموزیگوت GG در بیماران بیشتر از افراد سالم بود(8% در افراد سالم در مقابل 21% در بیماران).
    نتیجه گیری فراوانی آلل G از پلی مورفیسم RsaI در جمعیت سالم ایرانی، با توزیع جغرافیایی پیش بینی شده آن مطابقت داشت. نتایج این مطالعه مشخص کرد که ژنوتیپ هموزیگوت GG در افراد سالم جمعیت نیز دیده می شود.
    کلیدواژگان: فاکتور فون ویلبراند، بیماری فون ویلبراند، پلی مورفیسم(ژنتیک)
  • فرنوش جعفری ایری سفلی، فاطمه رهبری زاده، محمد جواد رسایی، سید حمید آقایی بختیاری، سپیده خالقی صفحه 8
    سابقه و هدف فعال سازی اختصاصی سیستم ایمنی به ویژه لنفوسیت های T، یکی از اهداف اساسی در حوزه ایمونوتراپی سرطان است. به منظور القای سلول های ایمنی فرد بیمار، از گیرنده های کایمریکی که حاوی خاصیت اتصال ویژه به آنتی ژن ها هستند، استفاده شده است تا لنفوسیت های T سیتوتوکسیک را فعال کنند. گیرنده کایمریک، متشکل است از قسمت متصل شونده به آنتی ژن از آنتی بادی که از طریق یک مولکول اتصال دهنده خارج سلولی به ناحیه داخل غشایی و نیز دومین های سیتوپلاسمی شروع کننده سیگنالینگ لنفوسیتی متصل می باشد. هدف از این بیان پایدار و افزایش یافته CAR (Chimeric Antigen Receptor) بر سطح سلول های T، فعال شدن موثر سیستم ایمنی بر علیه سلول های توموری بود.
    مواد و روش ها در یک مطالعه تجربی، نواحی متغیر آنتی بادی های زنجیره سنگین شتری(VHH یا نانوبادی) به جای قسمت هدف گیرنده آنتی ژن در ساختار گیرنده کایمریک استفاده شد. برای بیان پایدار و افزایش یافته گیرنده کایمریک حاوی VHH، از سیستم اینتگراز PhiC31 به منظور الحاق ژن گیرنده کایمریک در داخل ژنوم سلول های T استفاده شد. سازه های بیان کننده گیرنده های کایمریک و اینتگراز PhiC31 به داخل رده سلولی Jurkat، کوترانسفکت گردیدند و بیان گیرنده های کایمریک در روزهای اول و سی ام بعد از ترانسفکشن، با روش semi-quantitative RT-PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها نتایج تحقیق در روز سی ام نشان داد که کوترانسفکشن سازه های بیانی اینتگراز فاژ PhiC31 و سازه های حاوی CAR، منجر به بیان پایدار و افزایش یافته این گیرنده ها می شود.
    نتیجه گیری بر اساس نتایج تحقیق، آنزیم اینتگراز PhiC31، قابلیت استفاده در ایمونوتراپی به واسطه سلول های T حاوی گیرنده کایمریک را دارد.
    کلیدواژگان: اینتگراز، کانسر، ایمونوتراپی
  • مهدی پریان، مهدی فروزنده مقدم، سمیرا محمدی یگانه صفحه 19
    سابقه و هدف هپاتیت C، شایع ترین بیماری ویروسی قابل انتقال از طریق خون، در میان معتادان تزریقی می باشد. در مطالعه حاضر یک روش تکثیر اسید نوکلئیک هم دما (NASBA) در ترکیب با روش Real-time بر اساس پروب Molecular Beacon برای ردیابی ویروس HCV مورد استفاده قرار گرفت.
    مواد و روش ها در یک مطالعه تجربی، طراحی جفت آغازگر و پروب برای ناحیه حفاظت شده 5''NCR ویروس HCV به طول bp 241 با نرم افزارهای اختصاصی انجام شد. در مقایسه با نمونه استاندارد، حساسیت تشخیص حضور RNA ویروس تا copies/ml 500 در 100% موارد قابل آشکارسازی بود.
    یافته ها در مطالعه انجام شده، تنها یک نمونه مثبت سرولوژیک از نظر HCV با روش NASBA منفی شد، لذا حساسیت کلینیکی واکنش 6/96% بود. هم چنین توالی یابی در پایگاه NCBI Nucleotide Blast نشان داد اختصاصیت آنالیتیکی روش 100% بوده و با ژنوم هیچ یک از ویروس ها یا توالی ژنوم انسان تداخلی نداشته است. بررسی 10 نمونه منفی از نظر سرولوژی با روش جدید طراحی شده، نشان دهنده اختصاصیت کلینیکی 100% بود.
    نتیجه گیری در نهایت، روش NASBA Real-time به علت داشتن طبیعت هم دما، سرعت و تکثیر اختصاصی RNA، روش بسیار مناسبی بوده و می تواند کاربرد وسیعی در تشخیص سریع ویروس HCV در نمونه های پلاسما داشته باشد.
    کلیدواژگان: NASBA، Real، Time PCR، ویروس های هپاتیت C
  • عبدالباسط مولوی، احمد کاظمی، محمد نجفی، محمد مهدی پیغمبری صفحه 27
    سابقه و هدف چندین چند شکلی ژنی در رابطه با گلیکوپروتئین های پلاکتی به عنوان فاکتور خطر برای بیماری های قلبی عروقی شناسایی شده است. در این مطالعه نقش چند شکلی ژنی -5T/C سکانس کوزاک ژن GPlb α، به عنوان یک فاکتور خطر در سکته قلبی زودرس در بخشی از جمعیت ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها در یک مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389، 100 بیمار سکته قلبی و 100 فرد سالم که با آنژیوگرافی، گرفتگی عروق در آن ها رد شده بود، بررسی شدند. دو گروه از نظر سن همسان بودند و متعاقب ارزیابی های بالینی به وسیله پزشک متخصص انتخاب شدند. توزیع ژنوتیپ افراد مورد مطالعه به وسیله روش PCR-RFLP و با استفاده از DNA استخراج شده ازگلبول های سفید انجام گرفت. یافته ها توسط نرم افزار 13 SPSS و آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها بین دو گروه از نظر سن، ابتلا به دیابت و افزایش فشار خون اختلاف معناداری وجود نداشت، ولی تفاوت از نظر جنس، سابقه خانوادگی، استعمال سیگار و افزایش چربی خون، معنادار بود. فراوانی آلل موتانت C و آلل T در جمعیت مورد مطالعه به ترتیب 13/0 و 87/0 به دست آمد. بررسی ژنوتیپی و فاکتور خطر در افراد مورد مطالعه، نشان دهنده تاثیر هموزیگوت CC در بروز سکته قلبی زودرس بود(56/0 p=، 06/3 OR= و 94/29-31/0 = 95% CI).
    نتیجه گیری با مقایسه آلل موتانت C در دو گروه بیمار و کنترل، ارتباط معناداری بین این آلل و بروز سکته قلبی مشاهده نشد ولی ژنوتیپ CC ممکن است با بروز سکته قلبی زودرس ارتباط داشته باشد.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، گلیکوپروتئین، پلی مورفیسم(ژنتیک)
  • منصوره تجویدی، شراره ضیغمی محمدی صفحه 36
    سابقه و هدف بتا تالاسمی ماژور، شایع ترین اختلال خونی ژنتیکی در ایران است. مطالعه های متعدد نشان داده است که بیماری های مزمن، اثر منفی بر عزت نفس، روابط بین فردی و اجتماعی و سلامت روان می گذارد. هدف از بررسی حاضر، تعیین میزان احساس تنهایی، ناامیدی و عزت نفس در نوجوانان مبتلا به تالاسمی بود.
    مواد و روش ها در یک مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389، 100 نوجوان مبتلا به تالاسمی ماژور به روش نمونه گیری آسان از مراکز بیماری های خاص، مرکز تالاسمی بزرگسالان ظفر و درمانگاه تالاسمی بیمارستان مفید انتخاب شدند. داده ها به روش خود گزارشی جمع آوری گردید. اطلاعات توسط نرم افزار آماری 14 SPSS و با استفاده از آزمون های t، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها یافته ها نشان داد که میانگین نمره ناامیدی 83/3 ± 12/6، تنهایی 12/5 ± 66/41 و عزت نفس 04/14 ± 86/100 بود. 59% نوجوانان مبتلا به تالاسمی ناامیدی کم، 51% احساس تنهایی متوسط و 55% عزت نفس متوسطی داشتند. ارتباط آماری معناداری بین نمره ناامیدی و عزت نفس وجود داشت(027/0= p) اما ناامیدی و عزت نفس با احساس تنهایی رابطه آماری معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که تالاسمی بر روی جنبه های روانی اجتماعی زندگی نوجوانان اثر منفی دارد. شناخت مکانیسم ها و استراتژی های لازم جهت پیشگیری از اختلالات روانی اجتماعی و ارتقای سلامت روان نوجوانان مبتلا به تالاسمی، ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: نوجوانان، تالاسمی، تنهایی، عزت نفس
  • آذر کفاش پور، سعید مرتضوی، صادق حسنی مقدم صفحه 44
    سابقه و هدف بازاریابی اجتماعی، آخرین و جدیدترین مفهوم در میان فلسفه های پنج گانه بازاریابی می باشد و اخیرا این رویکرد در عرصه بهداشتی به صورت جدی تری بررسی شده است. وجود یک تلاش جمعی توسط سازمان انتقال خون برای افزایش تعداد افرادی که به طور منظم و مستمر خون اهدا می کنند، نیازمند یک فعالیت بازاریابی اجتماعی منسجم است که در این راستا، شناسایی باورهای موثر در اهدای داوطلبانه خون امری ضروری است. هدف از این تحقیق، شناسایی میزان تاثیرگذاری باورهای سه گانه مدل رفتار برنامه ریزی شده بر تمایل به اهدای داوطلبانه خون، با توجه به رویکرد بازاریابی اجتماعی بود.
    مواد و روش ها مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. جهت جمع آوری اطلاعات در سال 1389، از پرسشنامه و نمونه گیری غیراحتمالی با حجم نمونه 185 نفر، از کارشناسان و پژوهشگران سازمان انتقال خون مشهد استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 16 SPSS و آزمون های رگرسیون و همبستگی استفاده شد.
    یافته ها یافته ها نشان داد که سه متغیر باور رفتاری، هنجاری و ادراکی می توانند حدود 31% از تغییر در تمایل به اهدای خون را توضیح دهند. با استفاده از آزمون رگرسیون چندگانه نیز مشخص گردید که باور ادراکی بیشترین نقش را در توضیح تغییر تمایل داوطلبان به اهدای خون دارد.
    نتیجه گیری با توجه به تاثیرگذاری متغیرهای مدل رفتار برنامه ریزی شده در تمایل افراد به اهدای خون، تقویت باورهای سه گانه به ویژه باور ادراکی بین داوطلبان، می تواند راه کار مناسبی جهت جذب بیشتر داوطلبان به اهدای داوطلبانه خون باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی اجتماعی، رفتار، داوطلبان انسانی، اهداکنندگان خون
  • حمید اراضی، اکبر صالحی، یعقوب حسینی، محمد جهان مهین صفحه 54
    سابقه و هدف فعالیت های بدنی می توانند تغییرات هماتولوژیک مختلفی ایجاد نمایند. هدف از این تحقیق، بررسی پاسخ عوامل هماتولوژیک به شدت های مختلف یک برنامه تمرین مقاومتی دایره ای در دانشجویان پسر ورزشکار بود.
    مواد و روش ها در یک مطالعه تجربی، 24دانشجوی پسر ورزشکار با میانگین سنی 48/0 ± 46/24 سال، وزن 29/1 ± 58/75 کیلوگرم و قد 32/1 ± 25/177 سانتی متر، به صورت داوطلبانه در پژوهش حاضر شرکت کردند. شرکت کنندگان در سه گروه 8 نفری، برنامه تمرین دایره ای شامل 10 ایستگاه را پس از حداقل 12 ساعت ناشتا بودن انجام دادند. قبل و بلافاصله پس از تمرین، به مقدار 10 میلی لیتر خون از ورید بازویی گرفته شد. یافته ها توسط آمار توصیفی و استنباطی (t همبسته و ANOVA) و با استفاده از نرم افزار آماری 16 SPSS، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته هانتایج نشان داد مقادیر Hct و RBC در گروه شدت پایین، RBC، Hb، Hct و MCV در گروه شدت متوسط و WBC، RBC، Hct، Hb و MCV در گروه شدت بالا افزایش معنا داری نسبت به پیش از تمرین داشتند(05/0 p <). هم چنین مقادیر PV و MCH در گروه شدت متوسط و MCH، MCHC و PV در گروه شدت بالا، کاهش معنا داری داشتند(05/0 p<).
    نتیجه گیری نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد، تمرین مقاومتی دایره ای با شدت های پایین، متوسط و بالا، به صورت فزاینده می تواند تاثیر ویژه ای بر عوامل هماتولوژیک داشته باشد. لذا به مربیان توصیه می شود، در طراحی برنامه های تمرین مقاومتی دایره ای برای ورزشکاران، به ملاحظات شدت توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، هموگلوبین، هماتوکریت، گلبول های قرمز، گلبول های سفید
  • امیر اسدی فخر، علی بیک مرادی، میترا زندیه، حمیده مظفری صفحه 63
    سابقه و هدف تضمین کیفیت و بقای خون در آزمایشگاه به نوع ماده ضد انعقاد، دقت در بررسی های آزمایشگاهی، خصوصیات کیسه نگهدارنده خون، شرایط نگهداری، دما و حمل و نقل کیسه خون بستگی دارد. البته انتخاب دقیق اهداکنندگان و آزمایش های غربالگری موجود می تواند باعث به حداقل رساندن خطر انتقال عوامل بیماری زای قابل سرایت توسط خون و به حداکثر رساندن سلامت خون گردد. این پژوهش، با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد پرسنل بیهوشی از رعایت استانداردهای تزریق خون انجام شد.
    مواد و روش ها در یک مطالعه توصیفی مقطعی، عملکرد 60 نفر از کارکنان بیهوشی اتاق های عمل بیمارستان های آموزشی درمانی همدان، به روش سرشماری و با استفاده از پرسشنامه و چک لیست استاندارد تزریق خون مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها توسط آزمون های آمار توصیفی با نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها یافته ها نشان دادند 68/24% از افراد مورد مطالعه دارای آگاهی صحیح و 32/75% دارای عدم آگاهی کافی از استانداردهای تزریق خون بودند. در حالی که 66/72% از این جامعه، عملکردی صحیح داشتند و 34/27% دارای عملکرد اشتباه بودند.
    نتیجه گیری عملکرد کارکنان بیشتر بر اساس یادگیری تجربی و عادت بوده و میزان آگاهی آن ها از تزریق و نگهداری کیسه خون در حد ضعیف بوده است.
    کلیدواژگان: انتقال خون، استانداردهای مرجع، اتاق های عمل، بیمارستان های آموزشی، ایران
  • مژگان شایگان صفحه 72
    مطالعه آنتی ژن های مختلف روی پلاکت ها که قادر به تولید آنتی بادی هستند و واکنش بین این عوامل که می توانند وضعیت ها و بیماری های مختلفی را القا کنند، از مباحث عمده ایمونولوژی پلاکت هستند. اطلاع از نقش آنتی ژن ها و آنتی بادی های پلاکتی، به درک نقش آن ها در بیماری های مختلف کمک می کند و آگاهی در مورد آزمایش های مختلف برای تشخیص و درمان این موارد، مفید و موثر می باشد.
    مقاله حاضر مباحث مختلف و اساسی مرتبط با ایمونولوژی پلاکت را با استفاده از 74 منبع مختلف ارایه می نماید. آلوآنتی ژن های پلاکتی شامل این موارد می باشند: آلوآنتی ژن های مشترک با سایر سلول ها(نظیر: آنتی ژن های سازگاری بافتی و سیستم ABH) و آلوآنتی ژن هایی که اختصاصی پلاکت تصور می شوند(نظیر: سیستم آنتی ژن های پلاکت انسان). آلوآنتی بادی های ضد هر یک از این آنتی ژن ها که طی حاملگی، انتقال خون و به صورت نادری پس از پیوند ایجاد می شوند، مسوول بیماری های مختلف و عوارض انتقال خون نظیر: سندروم ترومبوسیتوپنی آلوایمیون، ترومبوسیتوپنی آلوایمیون نوزادان، پورپورای پس از انتقال خون، مقاومت پلاکتی به دنبال انتقال خون و ترومبوسیتوپنی پس از پیوند، می باشند.
    اطلاع از نحوه ارزیابی یا ردیابی آنتی ژن ها و آنتی بادی های پلاکتی و نحوه تفسیر نتایج آزمایش ها، برای کاربرد صحیح روش های مناسب ارزیابی در بیمار مناسب در زمان صحیح هدایت کننده است و به تشخیص و درمان بهتر بیماری های مربوطه کمک می نماید.
    کلیدواژگان: آنتی ژن پلاکتی، آنتی بادی پلاکتی، انتقال خون
|
  • Dr. Sh. Shahbazi, S. Alavi, Dr. R. Mahdian Page 1
    Background and ObjectivesVon Willebrand Disease (vWD) is the most common inherited coagulation disorder in human beings. Quantitative and qualitative deficiencies of von Willebrand Factor (vWF) are the main causes of the disease. Various genetic factors can influence the plasma level of this protein in either the vWD patients or healthy people. In the present study, the RsaI polymorphism of the vWF gene coding region was analyzed. This polymorphism may be associated with the plasma level variations of the vWF.Materials and MethodsIn this descriptive study, the allele frequency of vWF RsaI polymorphism was assessed in 19 vWD patients and 50 controls through 2010. A fragment containing the RsaI polymorphism was amplified by using specific primers. Then, each PCR product was subjected to RFLP analysis using RsaI restriction enzyme digestion. The genotype of each sample was indicated as either homozygot (AA, GG) or heterozygote (AG) ResultsThe frequency of RsaI polymorphism “G” allele was 29% compared to the frequency of 71% for the allele “A” among 100 alleles of Iranian population. These frequencies were 23.6% and 76.3% for the “G” and “A” alleles, respectively, in vWD patients. On the other hand, “GG” homozygot genotype was more frequent among vWD patients compared to the healthy individuals (21% in vWD patients Vs 8% in healthy individuals). ConclusionsThe frequency of RsaI “G” allele in healthy Iranian population was in agreement with its predicted geographical distribution. Our results revealed that the homozygot GG genotype is detectable even in healthy individuals.
  • F. Jafari Iri Sofla, Dr. F. Rahbarizadeh, Dr. M.J. Rasaee, H. Aghaii Bakhtiari, S. Khaleghi Page 8
    Background and ObjectivesThe specific activation of the immune system especially T lymphocytes has been a long-term goal of cancer immunotherapy. In an approach to induce the patient’s own immune cells, chimeric antigen receptors (CAR) were used to activate cytotoxic T lymphocytes. The CAR consists of an antigen binding domain of antibody molecule linked through an extracellular linker to transmembrane and cytoplasmic domains of lymphocyte-triggering moieties. Materials and MethodsIn our research group, variable domains of heavy chain antibodies (VHH or nanobody) derived from camelids were used instead of the antigen-binding domain in chimeric receptors constructs. To obtain a stable and increased expression of VHH harboring CAR, the PhiC31 integrase system was used for CAR gene integration into the T-cell genome. Constructs expressing CAR and PhiC31 integrase were co-transfected into the Jurkat cell line and CAR expression was quantified after one day and 30 days after transfection by a semi-quantitative RT-PCR method. ResultsOur results on day 30 confirmed that co-transfection of PhiC31 integrase constructs and CAR expressing constructs resulted in stable and high expression of the receptors. ConclusionsBased on our results, we conclude that PhiC31 integrase enzyme can be used for immunotherapy of cancer mediated by T cells expressing chimeric recetors.
  • M. Paryan, Dr. M. Fourozandeh Moghadam, S. Mohammadi-Yeganeh Page 19
    Background and ObjectivesHepatitis C is the most common viral disease among intravenous drug users transmitted mainly through blood transfusion. In this study, we used an isothermal nucleic acid sequence-based amplification (NASBA) in combination with a molecular beacon probe-based real-time assay for detection of HCV. Materials and MethodsIn this experimental study, the conserved 5’NCR region with the length of 241 bp was used for probe and primers design. In comparison with the standard, RNA virus detection sensitivity of the method was 100 percent for up to 500 copies/ ml. ResultsNo serological positive sample was detected with this assay; the clinical sensitivity of reaction was 96.6%. NCBI Nucleotide Blast showed 100% analytical specificity and no cross was observed with viruses or human genome. Investigation of 10 serological negative samples showed the clinical specificity to be 100%. ConclusionsIn summary, due to its isothermal nature, its speed, and its use for RNA specific amplification, NASBA real-time assay will have broad applications for the rapid detection of HCV in plasma samples.
  • A. Molavi, Dr. A. Kazemi, Dr. M. Najafi, Dr. Mm. Peyghambari Page 27
    Background and ObjectivesSome platelet membrane glycoprotein gene polymorphisms have been reported as potential factors related to cardiovascular complications. Recently, the -5T/C polymorphism located at the initiation element (Kozak sequence) of the platelet glycoprotein Ibα (GPIbα) translation was suggested to increase the platelet surface levels of GPIb-IX-V receptor; however, its function in the occurrence of arterial thrombotic disease is unknown. In this study, we evaluated the role of the GP Ibα -5T/C polymorphism in premature myocardial infraction among Iranian patients. Materials and MethodsTwo hundred subjects who underwent coronary angiography were studied on the basis of the study protocol through 2010. Patients (n=100) selected by WHO criteria and matched on age parameter with controls (n=100; Men <50 years old and Women < 55 years old). The genotype distribution of GP Ibα -5T/C polymorphism was evaluated by PCR-RLFP technique. ResultsThere were no significant differences in age, hypertension, and diabetes between the patients and controls. However, the sex, family history of CAD, smoking and hyperlipidemia had a significant difference between the two groups. The allele frequencies of C and T were calculated to be 0.13 and 0.87, respectively. In addition, the CC genotype showed to be a potential factor for the occurrence of myocardial infarction (p=0.56, OR = 3.06, CI(95%) = 0.31-29.94). ConclusionsAlthough no significant association was observed between the - 5C/T polymorphism and premature myocardial infraction, we considered that the C allele may be an effective factor for premature myocardial infraction.
  • M. Tajvidi, Sh. Zeighmi Mohammadi Page 36
    Background and ObjectivesBeta-thalassemia major is the most prevalent genetic blood disorder in Iran. Several studies showed that chronic diseases have a negative impact on self-esteem, social and interpersonal relationships, and psychological health. The purpose of this study was to determine the level of loneliness, hopelessness, and self-esteem in thalassemic adolescents. Materials and MethodsIn this descriptive cross sectional study, 100 thalassemic patients participated through 2010. They were selected by convenience sampling from the Center for Special Diseases. The data were collected by self report. The instruments used in this study included the sampling and demographic data form, Beck Hopelessness Scale, Coopersmith Self-esteem Scale, and Loneliness Scale. Data were analyzed by SPSS 14 software and using descriptive statistics, t- test, ANOVA, and coefficient Pearson correlation. ResultsThe findings indicated that the mean score of hopelessness was 6.12 ± 3.83, loneliness41.66 ± 5.12, and self-esteem 100.86 ± 14.04; 59% of thalassemic patients had low hopelessness, 51% moderate loneliness, and 55% moderate self esteem. There was a statistical significant correlation between the score of hopelessness and self-esteem (p=0.027), but there were not any statistical significant correlations between hopelessness and loneliness and between self-esteem and loneliness. ConclusionsThe results showed that thalassemia had a negative influence on the psychosocial aspects of adolescents’ life. Knowledge of the mechanisms and strategies to prevent psychosocial disorders and promote mental health of thalassemic patients is necessary. Nurses by assessing psychosocial needs, providing necessary psychosocial support, and making appropriate intervention can help promote mental health of thalassemic patients.
  • Dr. A. Kafashpoor, Dr. S. Mortazavi, S. Hasani Moghadam Page 44
    Background and ObjectivesSocial marketing, a new concept in marketing literature, has been widely adopted as an effective tool in health care promotion. This new philosophy in marketing context is likely to contribute to public health programs through the planned behavior theory. To achieve ultimate goals of Iranian Blood Transfusion Organization(IBTO) in promoting regular voluntary donation, an integrated social marketing approach may positively influence potentional donors. Materials and MethodsIn this descriptive study data were collected by a designed questionnaire using convenience sampling plan. Data from 185 respondents were analyzed through 2010, by using SPSS16 and utilizing regression and correlation statistical methods. The survey was conducted among a population of voluntary blood donors in Mashhad Blood Transfusion Center. ResultsResults showed that variables under the planned behavior including normative, conceptual, and behavioral beliefs explain roughly 31% of changing tendency of blood donors. Moreover, based on the multiple regression estimations, perceptional beliefs appear to have the strongest impact on explaining donors’ tendency to change ConclusionsBecause of the impact of planned behavior model on individual inclination to blood donation, reinforcement strategies of behavioral dimensions, particularly perceptional belief is recommended as an appropriate tool for the fulfilment of the goals of IBTO.
  • Dr. H. Arazi, A. Salehi, Y. Hosseini, M. Jahanmahin Page 54
    Background and ObjectivesHematological parameters are influenced by physical activities. The purpose of this study was to survey the response of hematological factors to a circuit resistance training program with different intensities in athlete male students. Materials and MethodsIn this experimental study, 24 athlete male students (age, 24.46 ± 0.46 years; weight, 75.58 ± 1. 29 kg; height, 177. 25 ± 1.32 cm) took part in this study voluntarily. Subjects were randomly divided into three groups including three low, moderate and high intensities. Each group contained 8 people. Circuit resistance training program included ten stations, which took place in three sets with twenty seconds for each station. Subjects were asked to fast for 12 hours. Then, 10 ml blood samples pre and post exercise were taken from arm vena. All data were analyzed by using descriptive and inferential statistics (paired-samples t and ANOVA) through SPSS 16 software. ResultsPost exercise results showed a significant increase in the values of Hct and RBC in low intensity group, in Hct, RBC, Hb, and MCV in moderate intensity group, and in MCV, Hb, Hct, RBC, and WBC in high intensity group (p< 0.05). Also, significant decrease was seen in the values of MCHC and PV in moderate intensity group and PV, MCHC, and MCH in high intensity group (p< 0.05). ConclusionsResults showed circuit resistance training with progressively low, moderate and high intensities could specifically influence hematologic factors. Hence, it is recommended to coaches to consider intensity in designing circuit resistance training programs for athletes.
  • A. Asadi Fakhr, Dr. A. Bikmoradi, M. Zandiyh, H. Mozafari Page 63
    Background and ObjectivesAssuring safety and survival of blood in vitro depends on anti-coagulation substances, blood bag characteristics, storage conditions, and transport of blood. Besides, donor screening and blood tests can not delete the transmission risk of infectious diseases. The aim of this study was to investigate the level of knowledge and practice among anesthesia technicians on blood transfusion standards.Materials and MethodsThis descriptive cross-sectional study was performed on 60 anesthesia technicians of educational and teaching hospitals of Hamedan through 2006; questionnaires, check lists, and observations were used.ResultsFindings indicated that 24.68% have correct information while 75.32% do not have sufficient knowledg about the standards of blood transfusion; moreover, 72.66% were shown to have correct function but 27.34% do not. ConclusionsEmployees were mostly functioning based on experimental learning and habits and their knowledge was weak about blood transfusion and blood bag storage.
  • Page 72
    The study of different antigens on platelets which can produce antibodies, reactions between these antigens and antibodies which are able to induce different situations and diseases, and different tests to diagnose and manage such situations and diseases are important topics of platelet immunology. Knowledge about platelet antigens and antibodies that helps their roles in different diseases to be realised and further information about different tests for such disorders to be diagnosed and traced are useful.The present article introduces different topics about platelet immunology using 74 references. Platelet alloantigens included alloantigens shared with other cells (e.g: human leukocyte antigen (HLA) system and ABH system), and alloantigens that are assumed to be specific for platelets (e.g: human platelet antigen (HPA) system). Alloantibodies developed against any of these antigens through exposure by pregnancy, transfusion, or rarely transplantation are responsible for different diseases and transfusion reactions like alloimmune thrombocytopenic syndromes, neonatal alloimmune thrombocytopenia (NAIT), post transfusion purpura (PTP), platelet transfusion refractoriness (PTR), passive alloimmune thrombocytopenia, and transplant-associated thrombocytopenia.To know how to detect these factors and interpret the results helps in using the right test to the right patient in right time to make a better diagnosis and treatment.